Super User

Super User

Ο Χρήστος Βολικάκης έγινε δάσκαλος για μια μέρα

Χρήστος Βολικάκης: « ότι και να στοχεύσεις θα το πετύχεις με πειθαρχία, σεβασμό και πολλή δουλειά»

Με μεγάλα χαμόγελα και γεμάτα ανυπομονησία περίμεναν τα παιδιά στον χώρο του Διάδρασις στην οδό Μασσαλίας στο Περιστέρι τον Παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη.

Παιδιά και γονείς ήρθαν για να ακούσουν από τον Χρήστο πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να φτάσει στην κορυφή του κόσμου αλλά και να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του όσες δυσκολίες και αν βρίσκει στον δρόμο του.

Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό έκαναν ερωτήσεις στον Χρήστο για το πώς ασχολήθηκε με την ποδηλασία, αν δέχθηκε ποτέ αρνητικές ή θετικές κριτικές από τους συμμαθητές του για το άθλημα το οποίο διάλεξε να κάνει, και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Ο Χρήστος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών με κάθε ειλικρίνεια δίνοντάς τους παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να πετύχει τον στόχο του όποιος και αν είναι αυτός.

Μαζί με τα παιδιά μίλησαν για τις διαφορές του επαγγελματικού ποδηλάτου, το οποίο και είχε φέρει μαζί του ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ποδηλατοδρομίου. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο Χρήστος μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό που όμως δεν τον εμπόδισε από το κερδίσει ακόμα και τραυματισμένος ένα ακόμα μετάλλιο, θέλοντας έτσι να δείξει στα παιδιά ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Και όπως είπε στο τέλος της συνομιλία του με τα παιδιά « όποιος δουλεύει, έχει σεβασμό, έχει πειθαρχία, αγαπάει αυτό που κάνει… ότι και να στοχεύσει μπορεί να το καταφέρει»

Ο Χρήστος όμως δεν συνομίλησε μόνο με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς καθώς και οι ίδιοι είχαν πολλά ερωτήματα για τον αθλητισμό, για το πότε ένα παιδί πρέπει να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό και για την σχέση που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τους μικρούς αθλητές του. Να μην ξεχνάμε ότι ο Χρήστος Βολικάκης είναι προπονητής ποδηλασίας στον Βόλο.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας βρέθηκε στο Διάδρασις με αφορμή  την δράση μας «Είσαι το πρότυπό του, γίνε ο δάσκαλός του». Η δράση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια  που στοχεύει να φέρνει τα παιδιά κοντά σε προσωπικότητές πρότυπα για την καθημερινότητά και την ζωή τους, δίνοντας τους έτσι κίνητρα να φεύγουν από την καθημερινή και πολύωρη χρήση του διαδικτύου.

 

ο Πρόεδρος του Διάδρασις

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...

Οι συνέπειες του διαδικτύου στην ζωή μας

Ημερίδα: Το διαδίκτυο στην ζωή μας

Το Διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια μας, που όμως αν δεν το χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους τόσο για τους ανηλίκους όσο και για τους ενήλικες.

Η πρόκληση στο Διαδίκτυο είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πιθανούς κινδύνους, να γνωρίζουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων και να έχουμε επιλογές για αποφυγή τους και τερματισμό τους.

Ο αριθμός των χρηστών στο Διαδίκτυο έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ! Ο τεράστιος αυτός αριθμός φανερώνει τη μεγάλη σημασία που έχει πλέον το Διαδίκτυο στη ζωή μας.

Μπροστά στις εξελίξεις λοιπόν και θέλοντας να προσφέρουμε όση περισσότερη ενημέρωση μπορούμε την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 18:30 στο δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου ο φορέας Οδοιπορικό σε συνεργασία με τον φορέα Διάδρασις και τον ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα: «Το διαδίκτυο στην ζωή μας: θετικές και αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας»

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του φορέα Διάδρασις Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και η παιδοψυχίατρος του φορέα Κατερίνα Καλογεροπούλου.

 

Λίγα λόγια για το Διαδρασις

Ο φορέας «Διάδρασις» αποτελεί φορέα ενημέρωσης και πρόληψης του εθισμού στο διαδίκτυο και πραγματοποιεί πληθώρα δραστηριοτήτων όπως: 
- Σχολές Γονέων: Λειτουργούν από το 2011 και αφορούν στην ενημέρωση των γονέων για τον ηλεκτρονικό εθισμό καθώς και στην εκμάθηση τεχνικών επίβλεψης, μέσα από διαδραστικά work shops.
- Ενημερωτικές ενέργειες της διεπιστημονικής μας ομάδας σε σχολεία, αθλητικά κέντρα, χώρους εστίασης , κεντρικές πλατείες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
-Λειτουργεί το πρόγραμμα αποκατάστασης «Δια…Λόγου Τέχνη» στο οποίο υπάγονται τρία διεπιστημονικά κέντρα όπου παρέχονται δωρεάν θεραπευτικές συνεδρίες και σχολική μελέτη στα παιδιά άπορων οικογενειών

 

ο Πρόεδρος του Διάδρασις

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χρήστος Βολικάκης, δάσκαλος για μία μέρα

«Είσαι το πρότυπό του, γίνε ο δάσκαλός του» αυτό είναι το πρόγραμμα του φορέα Διάδρασις που στοχεύει να φέρνει τα παιδιά κοντά σε προσωπικότητές πρότυπα για την καθημερινότητά και την ζωή τους.

Ο Χρήστος Βολικάκης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, που έχει φέτος σαρώσει τα μετάλλια, πάντα δίπλα στα παιδιά και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρότασή μας και παρά το βαρύ του πρόγραμμα να γίνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 6:30 θα γίνει «δάσκαλος».

Ποιο καλύτερο πρότυπο λοιπόν από έναν αθλητή που όχι μόνο δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το καλύτερο αλλά και που η επιμονή του και η συστηματική του προσπάθεια τον οδήγησε στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου.

Θέλοντας λοιπόν να δώσουμε κίνητρα στα  παιδιά να  ακολουθούν υγιή πρότυπα  φέρνουμε αυτές τις προσωπικότητες κοντά  τους έτσι ώστε να εμπνευστούν και να  ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον φορέα  Διάδρασις (Μασσαλίας 26, Περιστέρι) και η  είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. Τα παιδιά θα έχουν  την δυνατότητα αφού ακούσουν τον Χρήστο  να συνομιλήσουν μαζί του και τον ρωτήσουν  για τον ίδιο και τις επιτυχίες του. 

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, φίλους και μη της ποδηλασίας να γνωρίσουμε από κοντά ένα νέο παιδί ένα νέο πρότυπο.

  

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log In or Sign Up

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;