Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Εύστοχο τρίποντο στην αλληλεγγύη

Η Pressing Team και Ένωση Ιλίου σκόραραν για τα παιδιά του Διαδρασις

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Κακούρης» στο Ίλιον, ο 2ος Αγώνας Αλληλεγγύης «Press-ing στον Αθλητισμό», όπου η ομάδα των αθλητικών συντακτών (Pressing Team) και η Ένωση Ιλίου ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ για την ενίσχυση της ΜΚΟ Διάδρασις (Δια…Λόγου τέχνη).

Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινωνικό πρόσωπο της Όλγας και της Γωγούς

Όταν οι επώνυμοι σερβίρουν

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Δια… λόγου τέχνη:

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Διάδρασις» λειτουργούν 3 λογοθεραπευτικά κέντρα στην Αττική που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το «διάδρασις» προέβη σε αυτήν την κίνηση βλέποντας τις αυξανόμενες ανάγκες του γονιού αλλά και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το παιδί να έχει όλα όσα χρειάζεται για την ανάπτυξη και την εκπαίδευσή του.

Στα κέντρα προσφέρονται  προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, Προγράμματα ενίσχυσης δεξιοτήτων, ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα, συμβουλευτική γονέων κ.α.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Κύκλος σεμιναρίων από τα κέντρα "Δια…λόγου Τέχνη"

Κύκλος σεμιναρίων από τα κέντρα "Δια…λόγου Tέχνη"

Τα κέντρα "Δια…λόγου Τέχνη" σε συνεργασία με το «Διάδρασις» διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς.

Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας μέσα στις σχολικές τάξεις και έχοντας αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά θεωρούμε ότι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν θεραπευτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην βελτίωση των παιδιών.

Θέλοντας λοιπόν να μεταφέρουμε την εμπειρία μας διοργανώνουμε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών.

Σε συνεργασία μάλιστα με τον οργανισμό «Διάδρασις» παρέχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν και γονείς ΔΩΡΕΑΝ έτσι ώστε να έχουν γνώση και οι ίδιοι για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές και για ποια περίπτωση παιδιού. 

Γενικότερα τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής, σε  ειδικούς ψυχικής υγείας, σε ειδικούς από το χώρο της ειδικής αγωγής, γονείς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όλα τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα Κυριακή και θα είναι 4ωρα ( 10:00 με 14:00 ) ενώ θα πραγματοποιούνται στο κέντρο Διά…λόγου Τέχνη στην οδό Μασσαλίας 26 στο Περιστέρι.

Οι εισηγητές είναι οι:

 • Μαρία Κώστα Ζώτου - Εδική Παιδαγωγός MSc - Επιστημονικά Υπεύθυνη στα Διεπιστημονικά κέντρα Διαλόγου Τέχνη
 • Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης - Εργοθεραπευτης - Εμψυχωτης Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού
 • Γεωργία Καδά- Λογοθεραπεύτρια
 • Κατερίνα Καλογεροπούλου - Παιδοψυχίατρος

 

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

 • Οκτωβρίου: Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία
 • 11 Νοεμβρίου:  Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή
 • 16 Δεκεμβρίου: Δυσπραξία
 • 20 Ιανουαρίου: Δυσγραφία
 • 24 Φεβρουαρίου: Ειδική γλωσσική διαταραχή
 • 31 Μαρτίου: ΔΕΠΥ - Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας
 • 21 Απριλίου: ΔΑΦ – Αυτισμός
 • 19 Μαϊου: Νοητική υστέρηση
 • 23 Ιουνίου: Εργαλεία αξιολόγησης (σταθμισμένα και μη)
 • 17 Ιουλίου: Συγγραφή: μαθησιακής, λογοθεραπευτικής, εργοθεραπευτικής εκτίμησης

Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά σεμινάριο και το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου 250 ευρώ συνολικά. ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή για γονείς. (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Λογαριασμοί κατάθεσης:

Εθνική: GR98 0110 1640 00001640 05555 732

Πειραιώς: GR62 0172 0480 0050 4808 6073 600

Για πληροφορίες καλέστε στο 210 5757050. Υπεύθυνες επικοινωνίας κ. Κάβουρα και κ. Παπιεμίδογλου

 

Λίγα λόγια για το «Διάδρασις» και τα κέντρα «Δια…λόγου Τέχνη»

Τα κέντρα «Δια…λόγου Τέχνη» λειτουργούν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Διάδρασις" που στόχο έχει την βοηθεια των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης του διαδικτύου και του χρόνου που καταναλώνουν σε αυτό σαν πρώτη δράση. Δραστηριοποιούμαστε επίσης στα κομμάτια της ενημέρωσης των γονέων, σε θέματα bullying και διαφορετικότητας. Στόχος μας επίσης είναι η βοήθεια παιδιών που ανήκουν σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς. 

Στα κέντρα«Δια…λόγου Τέχνη» πραγματοποιούνται συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και άλλων μέσων που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Όσον αφορά στον χώρο, στο κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας υπάρχει μια σχετικά μεγάλη αίθουσα που χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση συναντήσεων και σεμιναρίων και αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάποια από τις παρουσιάσεις. 

 

         Πρ. Διάδρασις                                                                                  Επιστημονικά υπ. κέντρων Δια…λόγου

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος                                                                                 Μαρία Κώστα Ζώτου

Διαβάστε περισσότερα...

Log In or Sign Up

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;