Οι συνέπειες του διαδικτύου στην ζωή μας

Ημερίδα: Το διαδίκτυο στην ζωή μας

Το Διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια μας, που όμως αν δεν το χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους τόσο για τους ανηλίκους όσο και για τους ενήλικες.

Η πρόκληση στο Διαδίκτυο είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πιθανούς κινδύνους, να γνωρίζουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων και να έχουμε επιλογές για αποφυγή τους και τερματισμό τους.

Ο αριθμός των χρηστών στο Διαδίκτυο έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ! Ο τεράστιος αυτός αριθμός φανερώνει τη μεγάλη σημασία που έχει πλέον το Διαδίκτυο στη ζωή μας.

Μπροστά στις εξελίξεις λοιπόν και θέλοντας να προσφέρουμε όση περισσότερη ενημέρωση μπορούμε την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 18:30 στο δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου ο φορέας Οδοιπορικό σε συνεργασία με τον φορέα Διάδρασις και τον ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα: «Το διαδίκτυο στην ζωή μας: θετικές και αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας»

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του φορέα Διάδρασις Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και η παιδοψυχίατρος του φορέα Κατερίνα Καλογεροπούλου.

 

Λίγα λόγια για το Διαδρασις

Ο φορέας «Διάδρασις» αποτελεί φορέα ενημέρωσης και πρόληψης του εθισμού στο διαδίκτυο και πραγματοποιεί πληθώρα δραστηριοτήτων όπως: 
- Σχολές Γονέων: Λειτουργούν από το 2011 και αφορούν στην ενημέρωση των γονέων για τον ηλεκτρονικό εθισμό καθώς και στην εκμάθηση τεχνικών επίβλεψης, μέσα από διαδραστικά work shops.
- Ενημερωτικές ενέργειες της διεπιστημονικής μας ομάδας σε σχολεία, αθλητικά κέντρα, χώρους εστίασης , κεντρικές πλατείες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
-Λειτουργεί το πρόγραμμα αποκατάστασης «Δια…Λόγου Τέχνη» στο οποίο υπάγονται τρία διεπιστημονικά κέντρα όπου παρέχονται δωρεάν θεραπευτικές συνεδρίες και σχολική μελέτη στα παιδιά άπορων οικογενειών

 

ο Πρόεδρος του Διάδρασις

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Log In or Sign Up

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;