Ο Χρήστος Βολικάκης έγινε δάσκαλος για μια μέρα

Χρήστος Βολικάκης: « ότι και να στοχεύσεις θα το πετύχεις με πειθαρχία, σεβασμό και πολλή δουλειά»

Με μεγάλα χαμόγελα και γεμάτα ανυπομονησία περίμεναν τα παιδιά στον χώρο του Διάδρασις στην οδό Μασσαλίας στο Περιστέρι τον Παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη.

Παιδιά και γονείς ήρθαν για να ακούσουν από τον Χρήστο πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να φτάσει στην κορυφή του κόσμου αλλά και να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του όσες δυσκολίες και αν βρίσκει στον δρόμο του.

Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό έκαναν ερωτήσεις στον Χρήστο για το πώς ασχολήθηκε με την ποδηλασία, αν δέχθηκε ποτέ αρνητικές ή θετικές κριτικές από τους συμμαθητές του για το άθλημα το οποίο διάλεξε να κάνει, και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Ο Χρήστος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών με κάθε ειλικρίνεια δίνοντάς τους παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να πετύχει τον στόχο του όποιος και αν είναι αυτός.

Μαζί με τα παιδιά μίλησαν για τις διαφορές του επαγγελματικού ποδηλάτου, το οποίο και είχε φέρει μαζί του ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ποδηλατοδρομίου. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο Χρήστος μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό που όμως δεν τον εμπόδισε από το κερδίσει ακόμα και τραυματισμένος ένα ακόμα μετάλλιο, θέλοντας έτσι να δείξει στα παιδιά ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Και όπως είπε στο τέλος της συνομιλία του με τα παιδιά « όποιος δουλεύει, έχει σεβασμό, έχει πειθαρχία, αγαπάει αυτό που κάνει… ότι και να στοχεύσει μπορεί να το καταφέρει»

Ο Χρήστος όμως δεν συνομίλησε μόνο με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς καθώς και οι ίδιοι είχαν πολλά ερωτήματα για τον αθλητισμό, για το πότε ένα παιδί πρέπει να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό και για την σχέση που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τους μικρούς αθλητές του. Να μην ξεχνάμε ότι ο Χρήστος Βολικάκης είναι προπονητής ποδηλασίας στον Βόλο.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας βρέθηκε στο Διάδρασις με αφορμή  την δράση μας «Είσαι το πρότυπό του, γίνε ο δάσκαλός του». Η δράση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια  που στοχεύει να φέρνει τα παιδιά κοντά σε προσωπικότητές πρότυπα για την καθημερινότητά και την ζωή τους, δίνοντας τους έτσι κίνητρα να φεύγουν από την καθημερινή και πολύωρη χρήση του διαδικτύου.

 

ο Πρόεδρος του Διάδρασις

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος

Πολυμέσα

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Log In or Sign Up

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;